UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

JU UNIVERZITET U TUZLI
Ured prorektora za pitanja NIR-a
Tel:300-525
Fax:300-524
E-mail: nir@untz.ba

 

Obavijest Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke o
Programu utroška sredstava za oblast nauke u 2007. godini


Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je objavilo 4. 6. 2007. godine u dnevnom listu Dnevni avaz Obavještenje o Programu utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera za 2007. godinu za oblast obrazovanja i nauke.
Prema Programu Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će u 2007. godini podržati naučnoistraživačke i istraživačkorazvojne projekte naučnih institucija i pojedinaca, sufinansirati školarine na postdiplomskom i doktorskom studiju, učestvovati u nabavci opreme za naučnoistraživačke institucije, otkupu naučne i stručne literature, pružati pomoć u štampanju referentnih naučnih časopisa i slično.
U Službenim novinama Federacije BiH broj 35/07 od 24. 5. 2007. objavljeni su kriteriji i način raspodjele sredstava za 2007. godinu za oblast nauke.
Kopiju Obavještenja Fedralnog ministarstva obrazovanja i nauke i kopiju dijela Službenih novina F BiH broj 35/07 koji se odnosi na kriterije i način raspodjele sredstava za 2007. godinu za oblast nauke možete preuzeti ovdje.
Svi zainteresirani treba da pošalju svoje prijave u 2 istovjetna primjerka Uredu za NIR najkasnije do 21. 06. 2007. godine, jer će se Univerzitet kao cjelina prijaviti na ovaj Program.


URED ZA PITANJA
NAUČNOISTRAŽIVAČKOG RADA