UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 02.02.2012. godine

 

Poziv za medije

Posjeta delagacije predsjednika RHrvatske gospodina Ive Josipovića i
potpisivanje Sporazuma o saradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Tuzli

 

Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Uredom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, organizator je javnog predavanja „Hrvatska vanjska politika-kako biti dobar susjed“ i potpisivanja Sporazuma o saradnji iz oblasti doktorskih studija između Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Tuzli.

Javno predavanje bit će održano 04.02.2012. godine (subota) s početkom u 13:00 sati u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Gost predavač je njegova ekselencija, Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Inače, riječ je o izuzetno značajnom događaju kako za Univerzitet u Tuzli, tako i za cjelokupnu društvenu zajednicu, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je organiziran kao prvi posjet predsjednika Josipovića susjednim zemljama nakon organiziranog referenduma o izjašnjavanju građana za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.
Nakon održanog predavanja bit će upriličeno i svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti doktorskih studija i naučno istraživačkog rada između Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Tuzli.
Riječ je o Sporazumu koji predstavlja nadogradnju ranije potpisanih sporazuma o razumijevanju i saradnji između ove dvije visokoškolske ustanove, te njihovo usmjeravanje i specijaliziranje za određene oblasti. Realizacijom novo potpisanog sporazuma bit će omogućeno učešće nastavnog osoblja na realizaciji doktorskih studija na svim fakultetima oba univerziteta, jačanje regionalne saradnje, internacionalizacija postojećih studija, izdavanje zajedničkih stručnih publikacija, razmjena studenata kao i zajednički nastup prema europskim fondovima.

Posjeta predsjednika Republike Hrvatske gospodina Ive Josipovića, Univerzitetu u Tuzli odvijat će se prema programu s naredne stranice.

Napomena: U programu su jasno naznačeni periodi predviđeni za uzimanje insertaže i snimanja samog skupa, te periodi za uzimanje izjava.

 

 


Pozivamo Vaše medijske ekipe da proprate i zabilježe ovaj događaj.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU