UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOĆU
Tuzla, 06.03.2012. god.

 

 

Novo svjetsko priznanje za Univerzitet u Tuzli
Rektor Halilović postao članom prestižne Internacionalne asocijacije

 

 

Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović postao je član prestižne Internacionalne asocijacije predsjednika univerziteta na njegovoj Europskoj konferenciji održanoj 25-27. februara 2012. godine u Batumi (Gruzija).

 

 

Zaista sam sretan zbog članstva u ovoj prestižnoj asocijaciji svjetskih univerziteta, što zasigurno, za Univerzitet u Tuzli, predstavlja važan iskorak prema praćenju i pristupanju vrlo važnim globalnim obrazovnim tokovima i trendovima. Posebno me raduje činjenica da je članstvo u Internacionalnoj asocijaciji predsjednika univerziteta ostvareno nakon što smo obilježili 35 godina našeg postojanja, i što je, rekao bih to tako, rezultata našeg rada obilježenog kontinuiranim razvojnim projektima i napredovanjima cjelokupne akademske zajednice. Ovim članstvom Univerzitet u Tuzli postaje ozbiljan partner svjetski poznatim univerzitetima.“, kazao je između ostalog rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović.

Inače, Internacionalna asocijacija predsjednika univerziteta sa sjedištem u New Yorku (Sjedinjene američke države) kao svoj primarni interes ističe jačanje internacionalne misije i kvaliteta visokog obrazovanja u svijetu. Internacionalna asocijacija predsjednika univerziteta radi u partnerskim odnosima sa raznovrsnim i brojnim komisijama Ujedinjenih nacija, kreira globalne svjetske inicijative obrazovnih institucija visokog školstva i politike svih oblika obrazovanja. Kroz Savjet Ujedinjenih Nacija za ekonomiju i društvo stalni je konsultant Ujedinjenih nacija.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU