UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOĆU
Tuzla, 18.04.2012. god.

 

PRVI BiH SIMPOZIJUM GINEKOLOŠKE ONKOLOGIJE
SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

 

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na PRVI BIH SIMPOZIJUM GINEKOLOŠKE ONKOLOGIJE sa međunarodnim učešćem. U zadnje vrijeme sudionici smo ozbiljnosti ovog važnog dijela medicine i velikog javno zdravstvenog problema.
U isto vrijeme svjesni smo ekspanzivnog gotovo svakodnevnog razvoja novih mogućnosti i modaliteta u prevenciji, dijagnostici i tretmanu ginekoloških malignoma. Također, nivo kulturnog razvoja jednog društva može se prosuđivati i po osjetljivosti toga društva za patnju najugroženijih, odnosno najslabijih njenih članova.

Upravo nam je i jedan od ciljeva za veliki broj stručnjaka ginekologije, porodične medicine i radijacijske onkologije prezentirati osim nanovijih dostignuća u ginekološkoj onkologiji i potpornu terapiju u palijativnom stadijumu ginekoloških karcinoma.

Na planiranim sesijama očekujemo da ćemo svi imati priliku razmijeniti iskustva, obogatiti znanje te formirati zaključke i prijedloge značajne za BiH ginekološku onkologiju i sa boljim povezivanjem primarne i sekundarne sa tercijarnim nivoom zdravstvene zaštite, a sve u svrhu pružanja maksimalne skrbi za naše pacijente.

Simpozijum će se održati u Tuzli, gradu soli, sa dugom istorijom multikulturalne i multinacionalne tolerancije, univerzitetski je i glavni ekonomski centar Tuzlanskog kantona i jedan od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini. Prvi pisani trag o gradu Tuzli potiče od 950 godine, a kontinuitet života na području Tuzlanskog kantona ima svoje tragove i dokaze u rasponu od preko 6500 godina.
Očekujemo Vas u lijepom gradu koji voli sve ljude, gdje ćemo obnoviti stara i steći nova poznanstva uz nezaboravno druženje.


S poštovanjem,
Prof. dr. Dženita Ljuca
Predsjednica organizacionog odbora Simpozijuma

Dr. med. sci. Samir Husić
Dopredsjednik organizacionog odbora Simpozijuma

 

Simpozijum je namijenjen specijalistima i specijalizantima Ginekološke onkologije, Porodične medicine, Ginekologije i akušerstva, Radijacijske onkologije, Patologije i Radiologije. Bodovan je po pravilniku Ljekarske komore TK.
Simbolična kotizacija od 30 KM (15 Eura) uključuje:
- pravo sudjelovanja,
- certifikat o učešću,
- knjigu "Palijativna medicina u terminalnom stadiju karcinomske bolesti kod žena",
- kafe pauze i koktel.

Uplata kotizacije je prilikom registracije učesnika.

 

Učešće je OBAVEZNO prijaviti na telefeon: +387 61 736 211
ili e-mail: drsamirhusic@gmail.com do 17. 04. 2012. godine.

Amfiteatar Medicinskog fakulteta
Univerziteta u Tuzli
Tuzla, 20. i 21. april/travanj 2012. godine

 

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU