UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 31.05.2012. god.

 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli

 

 

Manifestaciju „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“, koja polako poprima tradicionalna obilježja, četvrtu godinu za redom organizuju Univerzitetsko sportsko društvo i Univerzitet u Tuzli. Ovogodišnje aktivnosti će se održati u periodu 30.05.- 04.06.2012. god., a planirana su studentska takmičenja u košarci, nogometu i odbojci, te revijalna akcija „Pješačenjem do zdravlja“ za sve studente i uposlenika Univerziteta, kao i zainteresirano građanstvo.

Nogometaši su otvorili ovogodišnju manifestaciju turnirom koji se odigrao 30.05.2012. god. na sportskom poligonu pored Univerzitetske dvorane, dok će se dan kasnije igrati košarkaški turnir u Univerzitetskoj dvorani. Na oba turnira je prijavljno po 13 ekipa-fakulteta do sada.

„Pješačenjem do zdravlja“ će se održati 02.06.2012. god. na lokaciji Planinarskog prijelaza „Borina staza“ na Konjuhu, a 04.06.2012. god. je na rasporedu odbojkaški turnir u obje konkurencije.

Svi studenti su dobrodošli da se uključe u planirane aktivnosti, zavisno od svojih afiniteta, a najuspješniji će biti odlikovani medaljama i peharima.



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU