UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Univerzitetsko sportsko društvo
Univerzitetska liga u nogometu
Tuzla, 15.04.2011. god.

 

Obavljen žrijeb za nogometnu ligu studenata

 

 

Žrijeb za ovogodišnje nogometno takmičenje na nivou fakulteta tuzlanskog Univerziteta obavljen je u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Ove godine ,Liga broji 16 ekipa koje su razvrstane u dvije grupe koju predvode prošlogodišnji finalisti. Sistem takmičenja je preciziran da se u okviru grupa igra po principu “svako sa svakim” a nakon toga po četiri najbolja tima iz obje grupe igraju po knock out sistemu. Grupna faza takmičenja, sve do polufinalnih utakmica igra se u aprilu i maju mjesecu na otvorenom terenu pored Unvierzitetske dvorane, dok će se borba za medalje voditi na sportskim terenima Kampusa Univerziteta u Tuzli. I ove godine, Univerzitetska liga u nogometu dio je manifestacije “Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli”.

Prva takmičenja planirana su za utorak, 19.4.2011.godine ukoliko vremenske prilike dozvole odigravanje utakmica prvog kola, dok bi se drugo kolo trebalo kompletirati u istoj sedmici, već u četvrtak 21.4.2011. godine.

Jedan od redovnih učesnika Univerzitetske nogometne lige je student Medicinskog fakulteta Džani Hajdarević koji se osvrnuo na dosadašnja takmičenja i predstojeća očekivanja: “Veoma sam zadovoljan ovim projektom Univerzitetskog sportskog društva koji iz godine u godinu postaje sve uspješniji jer okuplja sve veći broj zainteresovanih studenata koji svoje slobodno vrijeme provode na zdrav način prakticirajući sportske aktivnosti. Ove godine očekujem za nijansu bolju organizaciju i malo bolje vremenske prilike, a najbitnije od svega je da prevlada sportski duh i fair play, a neka pobjedi najbolji”, poručio je gospodin Hajdarević.

 

Grupa A:

1. Veterani Studentskog doma
2. Pravni fakultet
3. PMF
4. USA Koledz
5. ADU
6. Medicinski fakultet
7. PDS
8. Mašinski fakultet

Grupa B:

1. Unija studenata
2. Ftos
3. Filozofski fakultet
4. Tehnološki fakultet
5. RGGF
6. Farmaceutski fakultet
7. Ekonomski fakultet
8. Fakultet elektrotehnike




Univerzitetsko sportsko društvo