UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 07.10.2010. godine

Broj posjeta:
website hit counter

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

Univerzitet u Tuzli želi pažnju javnosti usmjeriti na zabrinjavajuću pojavu.

Dana 6.10. 2010. godine Dekanica Farmaceutskog fakulteta i prodekanica za nastavu primile su anonimni prijeteći telefonski poziv u kojem im se prijeti ugrožavanjem života.

Ovo je jedan u nizu učestalih slučajeva ozbiljnih prijetnji profesorima Univerziteta u Tuzli. Izražavamo veliku zabrinutost za sigurnost rada i boravka u univerzitetskim prostorima, kao i van njih.

Univerzitet u Tuzli obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova TK o hitnosti preduzimanja mjera zaštite zaposlenika i otkrivanja počinilaca ovakvih radnji.

Kao odgovor na različite oblike pritisaka kojima je Univerzitet izložen, želimo javnosti poručiti da ćemo nastaviti svoj naporan rad na provođenju reformskih procesa, koji uključuju: postizanje boljeg kvaliteta studiranja, unaprjeđenje naučno-istraživačkog rada, rad na mobilnosti studenata i nastavnika, poboljšanju međuuniverzitetske saradnje, itd.

Čvrsto smo opredijeljeni da istrajemo na putu afirmacije i zakonitosti rada, etičkih i moralnih principa akademizma, odnosa sa studentima, poboljšanju pedagoškog rada, razvijanju interaktivnog odnosa sa zajednicom sa ciljem uključivanja u evropski akademski prostor.

Želimo da Univerzitet u Tuzli bude mjesto sticanja progresivnih znanja i vještina i da ćemo svojoj časnoj misiji ostati odani.


PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI