UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 24.06.2011. godine

 

 

Poziv za press konferenciju vezano za „16. Ljetni univerzitet“

 

Univerzitet u Tuzli upriličit će press konferenciju koja će se održati 27.06.2011. godine (ponedjeljak) sa početkom u 10:00 sati, i na kojoj će biti prezentiran i najavljen „16. Ljetni univerzitet“, pod generalnim temom „Suvremeni izazovi visokog obrazovanja“.
 

Konferencija za medije će se održati u Sali za sastanke, rektorata Univerziteta u Tuzli, a svim prisutnim bit će podijeljen informativni materijal ovogodišnjeg LJUT-a.

Ovogodišnji „Ljetni univerzitet trajat će od 29.06.-08.07. 2011. godine. U okviru LJUT-a organizirani su besplatni kursevi engleskog i francuskog jezika.

Svečano otvaranje LJUT-a je 29.06.2011. godine u 18:00 sati kada će biti upriličena i promocija knjige „Doba ekononmske diplomacije“, autora Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske i Jasne Plevnik, stručne saradnice Hrvatske gospodarske komore i potpredsjednice Geoekonomskog foruma.

Više informacija o ovom događaju bit će prezentirano na samoj press konferenciji.

Inače, Ljetni univerzitet u Tuzli održava se već šesnaestu godina kontinuirano, uz učešće eminentnih naučnika i stručnjaka, te studenata iz cijelog svijeta. Riječ je o tradicionalnom projektu koji se održava još od 1996. godine. Iz godine u godinu interesovanje za ovaj projekat se povećava pa očekujemo da će grad i ove godine postati velika kolonija mladih ljudi i istaknutih stručnjaka iz različitih naučnih disciplina.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU