UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 07.12.2010. godine

 

 

Univerzitet u Tuzli domaćin
Prvih međuuniverzitetskih sportskih susreta

 


Univerzitet u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo domaćini su, inicijatori i organizatori Prvih međuuniverzitetskih sportskih susreta u košarci. Ova manifestacija se održava 16. decembra u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli, u okviru manifestacija Dani Univerziteta u Tuzli.

Ovo je prva ovakva manifestacija na kojoj se očekuje učešće ekipa i predstavnika svih osam javnih univerziteta iz cijele Bosne i Hercegovine.
Očekuje se učešće ekipa i predstavnika: Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta iz Istočnog Sarajeva, Univerziteta iz Banja Luke, Univerziteta u Zenici, i domaćina, Univerziteta u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo inicirali su osnivanje Univerzitetskog sportskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. U toku Prvih međuuniverzitetskih sportskih susreta u Tuzli, bit će održana konstituirajuća skupština Univerzitetskog sportskog saveza F BiH i predložiti formiranje Univerzitetskog sportskog saveza Republike Srpske. Nakon formiranja entitetskih univerzitetskih sportskih saveza, stvorili bi se preduslovi, u skladu sa odredbama Zakona o sportu , za formiranje univerzitetskog sportskog zaveza Bosne i Hercegovine.

U toku održavanja Prvih međuuniverzitetskih sportskih susreta u košarci, 16. decembra, učesnici – predstavnici javnih univerziteta iz cijele Bosne i Hercegovine dat će smjernice za izradu strategije razvoja univerzitetskog sporta Bosne i Hercegovine.

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA