UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 10.02.2011. god.

 

Društveni mediji i budućnost liderstva
Konferencija za Zapadni Balkan
(Tuzla, BiH, 12-13 maj, 2011)
 

 

POZIV ZA UČESNIKE

Upotreba društvenih medija brzo postaje esencijalna za uspjeh u društvu. To je fundamentalna činjenica 21. stoljeća u kojem brza razmjena digitalnih informacija dominira svakim segmentom života. Nakon decenije regionalne nestabilnosti, narodi na Zapadnom Balkanu suočavaju se sa nizom različitih izazova u procesu integracije u globalnu ekonomiju, informatičko društvo, društvene medije i kulturnu razmjenu. U namjeri povezivanja akademskih i poslovnih lidera naroda Zapadnog Balkana, kao i mladih istraživača i studenata uključenih u upotrebu novih medija u liderstvu, Forerunner Federation (USA) i Univerzitet u Tuzli (BiH) organizuju Konferenciju pod nazivom Društveni mediji i budućnost liderstva, koja će se održati u Tuzli, 11. i 12. maja 2011. godine.

Konferencija će okupiti oko 100 akademskih i poslovnih lidera, profesionalaca i mladih ljudi iz zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Kosovo i Crna Gora), kao i stučnjake iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske Unije. Diskusije će se fokusirati na načine ostvarivanja koristi od online komunikacije i digitalnih tehnologija. Takođe će biti pružena prilika za učenje o najboljim profesionalnim aplikacijama društvenih medija i socijalnog umrežavanja u rješavanju složenih problema.

Dio dvodnevne Konferencije biće posvećen prezentaciji analitičkih radova o upotrebi društvenih medija i promjenama u liderstvu u regionu.

 

Pozivamo  profesionalce, studente, akademske i poslovne lidere  da daju doprinos Konferenciji prezentirajući originalne radove ne temu Društvene mreže i budućnost liderstva. Radovi će biti objavljeni.

  

Rokovi:

 

Rok za slanje sažetka i registraciju: 31. mart 2011.

Registracija i slanje sažetka: e-mail: ffapplications@gmail.com

Informacije: Vedada Baraković, vođa lokalnog organizacionog odbora

tel.:387 (0) 35 251 583; e-mail: vedada.barakovic@untz.ba