UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 11.11.2010. godine

 

 

Potpisan Ugovor o saradnji između RGGF-a i Tešanjskog kiseljaka

 

Rudarsko geološko građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli potpisao je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom „Tešanjski kiseljak“ iz Tešnja. Ugovor su potpisali v.d. dekana RGGF-a Univerziteta u Tuzli dr.sc. Kemal Gutić i direktor firme „Tešanjski kiseljak“ Salko Bedak. Ovim Ugovorom uspostavljena je stručna saradnja na polju edukacije i istraživanja, koja će studentima RGGF- a omogućiti obavljanje prakse na proizvodnim pogonima firme „Tešanjski kiseljak“.

 

- Ova suradnja omogućit će kvalitetniju edukaciju studenata u praksi i privredi, što predstavlja zvanični oblik integracije u evropske visoko-obrazovne principe, kao i razvoj naučno-istraživačke misli. Također, otvara se mogućnost da studenti nakon završetka studija dobiju posao ili šansu za obavljanje pripravničkog staža i tako nastave razvijati svoju struku iz oblasti bušenja, geologije, hidrogradnje i drugih srodnih disciplina koje se izučavaju na RGGF-u – istakao je v.d. dekana RGGF-a dr. sc. Kemal Gutić.

Kako je istako v.d. dekana prof. Gutić, potpisivanjem ugovora između RGGF-a i firme „Tešanjski kiseljak“ otvara se mogućnost zajedničke organizacije naučnih skupova i sajmova, koji bi trebali da favoriziraju domaću privredu i proizvod, te da se u saradnji sa visokoobrazovnim i naučnim ustanovama iznađe rješenje za zajednički nastup na inostranom tržištu.

 


SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU