UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET
Tuzla, 05.04.2011. god.

 

XIV Balkanski kongres o pripremi mineralnih sirovina

 

Međunarodni naučni komitet i Organizacioni odbor XIV Balkanskog kongresa o pripremi mineralnih sirovina u Bosni i Hercegovini
toplo i srdačno pozivaju sve naučnike, istraživače, menadžere, inženjere, eksperte i studente koji rade na polju pripreme mineralnih sirovina, da daju svoj naučni doprinos uspjehu “BPMC-a ZA SVJET SKI ODRŽIVI I EKOLOŠKI RAZVOJ”

XIV Balkanski kongres o pripremi mineralnih sirovina će biti održan u periodu 14 - 16. juna 2011. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Pored upoznavanja sa jednim od najstarijih naselja u Evropi, Kongres će biti izvanredna prilika za susrete kolega sa područja Balkana i cijelog svijeta, razmjena novih ideja, uspostavljanje novih kontakta, partnerstva i prijateljstva te profitabilne, produktivne i interesantne profesionalne diskusije.

Teme predavanja na Kongresu obuhvatit će probleme pripreme mineralnih sirovina kao jezgra cijelog opšteg održivog razvoja, vodeći računa o zaštiti okoline.
Nadamo se da će se naš susret pretvoriti u jedinstven naučni uspjeh, koji će obogatiti našu profesionalnu stručnost i ostaviti nam lijepa sjećanja.

Sa zadovoljstvom Vas očekujemo u Tuzli!

 

Organizatori:
Rudarsko - geološko - građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli
Rudarski fakultet u Prijedoru, Univerzitet u Banja Luci