UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
  UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 29.09.2010. godine

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 


Univerzitet u Tuzli odlučan je u provođenju reformskih procesa i poboljšanju uvjeta studiranja, ali i svakodnevnom unaprijeđenju kvaliteta rada pojedinih službi, te blagovremenom usklađivanju univerzitetskih akata, u smislu otklanjanja nejasnoća vezanih za korektan rad i angažman.

S tim ciljem, Senat Univerziteta u Tuzli na nedavno održanoj sjednici, usvojio je Pravilnik o regulisanju anagažovanja nastavnika i saradnika Univerziteta u Tuzli na drugoj visokoškolskoj ustanovi.

Javnosti je poznato da Univerzitet u Tuzli nema dovoljno nastavničkog kadra na pojedinim odsjecima, za šta je potrebno angažovati nastavnike sa drugih univerziteta. Ovaj proces je u svojoj naravi recipročan, tako da i naši nastavnici mogu da sklapaju ugovore o angažovanju na drugim univerzitetima, ali, po sada jasno utvrđenim kriterijima. Mobilnost nastavnika i studenata apsolutno je svjetski trend i jedan od ključnih zahtjeva bolonjske reforme. Naravno, u realizaciji ovog cilja potrebno se pridržavati akademskih principa i osigurati efikasnu razmjenu informacija u smislu transparentnog rada.

Pravilnik o regulisanju angažovanja nastavnika i saradnika Univerziteta u Tuzli na drugoj visokoškolskoj ustanovi nalazi se na web stranici Univerziteta u Tuzli, www.untz.ba.

 

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI