UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 23.09.2010. godine

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Zbog velikog interesovanja studenata i javnosti, Univerzitet u Tuzli daje saopštenje vazano za dvije važne odluke:

Senat Univerziteta u Tuzli, razmatrajući zahtjev Unije studenata za organizacijom dodatnog septembarskog ispitnog termina, na sjednici održanoj juče, 22.09.2010. godine, donio je

Odluku o
o odobravanju dodatnog septembarskog ispitnog termina u akademskoj 2009/10. godini
i to:

  1. Studentima I i II godine studija kojima je potreban uslov za prelazak u narednu godinu studija odobrava se polaganje ispita iz 1 (jednog) nastavnog predmeta.
  2. Studentima ostalih studijskih godina kojima je potreban uslov za prelazak u narednu godinu studija odobrava se polaganje ispita iz 2 nastavna predmeta.

Informacije vezane za organizaciju dodatnog septembarskog ispitnog termina u akademskoj 2009/10. godini studenti mogu dobiti u Studentskim službama svojih fakulteta, s tim da je važno napomenuti da će sve aktivnosti oko dodatnog termina biti okončane do početka nove akademske 2010/11. godine, dakle zaključno sa 01.10.2010. godine.
I drugo,
Organizuje se III upisni rok za popunu upražnjenih mjesta po Konkursu za upis studenata u I godinu prvog ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2010/2011. godini.
Slobodnih mjesta za redovni i vanredni studij ima ukupno 575, a sve ostale informacije nalaze se na web stranici Univerziteta u Tuzli (www.untz.ba) i javnim glasilima.



 

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI