UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > projekti/stipendije > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 09.10.2009. godine

 

 

Posjeta predstavnika Odjela za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu,
gospodina Roger Web i gospođe Melissa Mendelson i
Ambasadora Republike Austrije, Njegove ekselencije dr. Donatus Köck

 

 

Predstavnici Odjela za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, gospodin Roger Web i gospođa Melissa Mendelson, posjetiće Univerzitet u Tuzli sutra, 10.11.2009. godine u 9:00 časova. Na Univerzitetu u Tuzli će ugledne goste dočekati; Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Džemo Tufekčić i Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, dr.sc. Mirsad Đonlagić.

Obraćanje medijima je predviđeno na kraju ove posjete. Sastanak će se održati u Sali za sjednice Senata Univerziteta u Tuzli, Tihomila Markovića br.1.

Ambasador Republike Austrije, Njegova ekselencija dr. Donatus Köck, posjetiće Univerzitet u Tuzli, dana 10.11. 2009. godine. Posjeta će trajati od 11:00 – 11:50.

Na Univerzitetu u Tuzli visokog gosta će dočekati Rektor, dr.sc. Džemo Tufekčić sa prorektorima. Obzirom da je NJ.E. dr. Donatus Köck nedavno preuzeo dužnost ambasadora u našoj zemlji, ovo je njegova prva posjeta Univerzitetu u Tuzli. Tema razgovora će biti predstavljanje univerziteta, a posebno će se naglasiti izvanredna saradnja koju Univerzitet u Tuzli ima sa ambasadom Republike Austrije kroz brojne uspješne projekte.

Pozivamo predstavnike medija da uzmu izjave po završetku posjete u 11.50.

 

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI