UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 05.03.2010. god.




 

AMBASADOR KRALJEVINE HOLANDIJE U BIH OTVORIĆE RADIONICU NA UNIVERZITETU U TUZLI,
KOJA SE REALIZUJE KAO DIO NEWEN PROJEKTA

 

Univerzitet u Tuzli partner je u realizaciji NEWEN projekta (NEWEN- Netherlands and Western Balkans Environmental Network), kojeg finansira Vlada Kraljevine Holandije.

Cilj projekta je uspostavljanje mreže institucija koje se bave monitoringom zagađenja okoline u regiji Zapadnog Balkana, te podizanje nivoa znanja u cilju obezbjeđenja održivog razvoja i očuvanja okoliša.

Pored Univerziteta u Tuzli, partneri u projektu su Univerziteti u: Skoplju, Nišu, Prištini, Podgorici, Tirani, zatim Univerziteti iz Holandije: u Amsterdamu i Wageningenu, kao i UNESCO Institut.

S obzirom na opštedruštveni značaj, u projektu učestvuju i Ministarstvo zaštite okoliša TK i Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede TK , kao i predstavnici komunalnog sektora Općine Tuzla.

Univerzitet u Tuzli, na čelu sa prof.dr. Nusretom Đonlagić, koordinatorom projekta, organizuje dvodnevnu radionicu
8. i 9.marta, 2010.godine
, koja će se održati u Sali za sjednice Senata Univerziteta u Tuzli. Tema radionice je Menadžment zagađenja jezera (Lake pollution Management), koja je od posebnog značaja za našu regiju jer će se kao primjer razmatrati i pitanje jezera Modrac.

Ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija baron van Voorst Tot Voorst, učiniće čast da na Univerzitetu u Tuzli otvori ovu radionicu, a potom će učešće u radu uzeti brojni gosti i profesori iz Holandije, ugledni gosti iz Ambasade u Kraljevine Holandije u Beogradu, te predstavnici menadžmenta Univerziteta u Tuzli.

 

Pozivamo sve predstavnike medija na otvaranje radionice u ponedjeljak, 08.03. 2010. godine, u 9:00 sati
u salu za sjednice Senata na Univerzitetu u Tuzli.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU UNIVERZITETA U TUZLI