UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > projekti/stipendije > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 28.09.2009. godine

 

 

 

Čestitka Rektora Univerziteta u Tuzli prof. Čestmiru Dušeku
na prestižnoj nagradI GRATIAS AGIT 2009 Republike Češke

 

Počasni doktor Univerziteta u Tuzli, prof. Čestmir Dušek nagrađen je prestižnom nagradom GRATIAS AGIT 2009 koju Republika Češka dodjeljuje za njegovanje dobroga imena Češke Republike u inozemstvu. Profesor Dušek jedan je od 12 nagrađenih laureata iz cijelog svijeta ove godine. Na dodjelu nagrade putuje 30.09.2009. u Prag, a sama dodjela će se održati 02.10.2009. „Koristim priliku da akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli obavijestim o ovome, jer je svaki moj lični uspjeh i naš zajednički“, rekao je profesor Dušek.

U čestitci Rektora Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Džeme Tufekčića se kaže:

 

Poštovani doktore Dušek,

Istinski me obradovala vijest da Vas je Češka Republika, kao jednog od 12 laureata iz cijelog svijeta, nagradila prestižnom nagradom Gratias Agit, za njegovanje dobroga imena Češke Republike i razvoj svestrane saradnje među objema našim državama“.

Ova nagrada je još jedno priznanje Vašem izuzetnom zalaganju i privrženosti zemlji Vašega porijekla. Svjedoci smo da ste na najljepši i najdostojanstveniji način duh vjekovne Češke kulture prenosili generacijama mladih Tuzlaka. Ona je još jedna potvrda i Vašeg višegodišnjeg samoprijegornog rada na razvoju kako muzike, tako i kulture uopšte.

Priznanje koje Vam je dodijeljeno je istovremeno priznanje svima nama, ali i potvrda da se vraća sistem vrijednosti u kojem se cijeni njegovanje stoljetnih vrijednosti, svojih korijena, rad, odricanje i upornost, te da Vi na najbolji način možete biti svijetli primjer akademskoj zajednici Univerziteta u Tuzli, čiji ste počasni član, kao i uzor svim bosancima i hercegovcima da nastave da cijene svoju matičnu domovinu, kao što vi cijenite svoju čije korijene ponosno nosite.

Molim Vas da primite najiskrenije čestitke. Želim Vam dobro zdravlje i još puno nagrada i jubileja.

S poštovanjem,

Dr.sc. Džemo Tufekčić,red.prof
Rektor Univerziteta u Tuzli