UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 09.04.2009. godine

 

MR. FIKRET ALIĆ

JE NAGRAĐEN SA ZLATNOM MEDALJOM I PLAKETOM ZA KONVEKTIVNO IONSKU RASHLADNU JEDINICU

ILI KOMERCIJALNO POZNATIJU KAO „RASHLADNIK ELEKTRONIČKIH UREĐAJA“

 

Univerzitet u Tuzli je ponovo obradovan činjenicom da je naš poznati inovator i kolega, mr. Fikret Alić, Viši asistent na Mašinskom fakultetu u Tuzli, doktorski kandidat, ponovo nagrađen za svoj istraživački i naučni rad.

Na nedavno održanom Sajmu inovacija, novih tehnologija i proizvoda u Ženevi, mr. Alić je nagrađen sa Zlatnom medaljom i plaketom za Konvektivno ionsku rashladnu jedinicu, ili komercijalno poznatiju kao „Rashladnik elektroničkih uređaja“.

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja koja je naš inovator dobio na prestižnim svjetskim sajmovima. Ovo je treća godina za redom kako najvišim priznanjima biva nagrađen, svake godine za novu ideju, prizvod i patent.

Prošle godine je dobio 11 medalja, jednu plaketu, dva specijalna priznanja i veliki Grand Prix za Eko filterski sistem motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Prvo specijalno priznanje je stiglo od Poljskog državnog zavoda za poduzetništvo, drugo od Patentnog zavoda Južne Koreje, a veliki Grand Prix mu je uručen na Međunarodnom sajmu inovacija u Moskvi.

U 2007. godini je više puta nagrađivan za patent Obrtni električni grijač, i to sa sedam medalja i plaketa.

U znak priznanja i zahvalnosti na promociju našeg Univerziteta na najbolji mogući način, Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Džemo Tufekčić, red.prof, upriličiće u ponedjeljak, 13.04.2009. godine u 13:30 u Sali Senata Univerziteta u Tuzli, prijem za mr. Fikreta Alića.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
UNIVERZITETA U TUZLI