UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 28.-30. maj/svibanj 2009. godine




Nastup naših studenata FTOS u sportskoj gimnastici
5. Međunarodni susret katedri za sportsku gimnastiku
Tuzla, 28.-30. maj/svibanj 2009. godine

U okviru susreta katedri za sportsku gimnastiku u Tuzli su od 28.-30.5.2009. godine održali 5. Međunarodni tradicionalni susreti studenata Fakulteta za sporta sa Univerze v Ljubljani - Fakulteta za šport, Sveučilišta u Zagrebu - Kineziološki fakultet, Sveučilišta u Splitu - Kineziološki fakultet, Univerziteta u Sarajevu - Fakuletet za sport i tjelesni odgoj i Univerzieta u Tuzli Fakuleta za tjelesni odgoj i sport. Tom prilikom su nastupili i naši studenti FTOS iz Tuzle koji su predstavljali:

1. Andrea Sarvaš,
2. Amra Mujić,
3. Jasenka Hamidović,
4. Nermina Kumšić,
5. Rahima Zukić,
6. Muharem Tulumović,
7. Emir Altumbabić,
8. Avdo Lokmić,
9. Semir Salihović,
10. Mirnel Husanović.

Pravo natjecanja su imali studenti/ce koji nikada nisu takmičili u vrhunskom (A) programu gimnastike sljedecih fakulteta: FŠ Ljubljana, KIF Zagreb, KIF Split, FASTO Sarajevo i FTOS Tuzla. Ekipe su sacinjavale: 4+1 (studenti/studentice) a sistem natjecanja se odvijao sa pravom nastupa na dvije sprave + preskok. Od narednih godina za očekivati je da se ovim susretima priključe i druge drzave kao Italija (Trst), Mađarska (Budimpešta) i Austrija (Grac). Organizaciju narednog susreta preuzeo je na sebe Split za 2010. godinu.

Zahvaljujemo svim dragim gostima što su došli i posjetili naš Univerzitet u Tuzli sa kojeg smo uvjerini da nose u svoje gradove jako lijepe utiske. Posebno se zahvaljujemo rektoru Univerziteta u Tuzli gospodinu Džemi Tufekčiću kao i dekanu Branimiru Mikiću na finansijskoj potpori i toplom prijemu svih učesnika.

U revijalnom dijelu programa nastupila su dva kluba ritmičke gimnastike iz Sarajeva – KRG Olimpik i KRG Bosna ZOI 84. Prigodnom zakuskom koju su pripremili organizatori završena je još jedna uspjesna školska godina. Ove susrete smo iskoristili u svrhu stjecanja iskustva i što kvalitetnije pripreme za narednu školsku godinu. Nadamo se da su se stekla i nova prijateljstva, što je i jedna od zadaća bavljenja sportom.

Tuzla, 31. maj/svibanj 2009.
Dr. sc. Ivan Čuk, red. prof.
Mr. sc. Almir Atiković, viši asistent

5. MEĐUNARODNI SUERTI KATEDRI ZA SPORTSKU GIMNASTIKU
Tuzla, 29.5.2009.



Ljubljana – Split – Zagreb – Sarajevo – Tuzla



Natjecanje



Gimnastička sala za susrete

 


Klub ritmičke gimnastike Olimpik Sarajevo

 


Svečani defile svih učesnika