UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 20.05.2009. godine




Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli

 

Svečano otvorenje manifestacije „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“ i dodjela priznanja sportistima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport za postignute sportske rezultate u 2008. godini, održano je sinoć u prepunom amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli (FTOS), sa početkom u 18.00h.


Otvorenju manifestacije pristustvovali su predstavnici FTOS-a i Univerziteta, prof. dr. Branimir Mikić, dekan FTOS-a, prof. dr. Mirsad Đonlagić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Tuzli, te prof. dr. Meho Alić – Partić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Prisutni su se obratili riječima dobrodošlice, te izrazili veliku podršku ovom projektu koji je jedinstven među univerzitetima u Bosni i Hercegovini.
Nakon uvodnih govora, te prezentacije programa i aktivnosti manifestacije od strane Alana Alagića, sekretara Univerzitetskog sportskog društva, uručena su i prigodna priznanja najuspješnijim sportistima, studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.
U toku manifestacije „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“, koja traje do 29.05.2009., održaće se završnice liga i takmičenja odigranih u proteklom periodu, te niz egzibicionih utakmica i sadržaja revijalnog i zabavnog karaktera.