UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu

Tuzla, 22.04.2011. god.

 

Dodjela grantova za izvrsnost istraživača i grantova za mobilnost istraživača (EMRP)

 

Kao dio Evropskog istraživačkog programa za mjeriteljstvo, Evropsko udruženje državnih instituta za mjeriteljstvo objavilo je poziv za dodjelu grantova za izvrsnost istraživača i grantova za mobilnost istraživača.

Evropski istraživački prograqm za mjeriteljstvo (EMRP) je Evropski progream usmjeren ka mjeriteljstvu koji se sastoji od koordiniranih istraživanja i razvoja koji omogućuje bolju integraciju državnih istraživačkih programa.

Cilj granta za izvrsnost istraživača je da se poveća broj organizacija s kapacitetima koji se usko odnose na mjeriteljstvo u zemljama članicama EU i zemljama pridruženim Sedmom okvirnom programu FP7. Grant za izvrsnost istraživača pruža finansijsku podršku iskusnim istraživačima koji će obavljati istraživanje u matičnoj organizaciji koja nije dio državnih mjeriteljskih sitema.

Cilj granta za mobilnost istraživača je da se poveća sposobnost Evropske mjeriteljski istraživačke zajednice. Ovaj grant pruža finansijsku podršku za istraživače u bilo kojem stadiju karijere, da pokrenu istraživanje u organizaciji koja se nalazi u inostranstvu. Grant je otvoren za mnoge zemlje, ali posebno podržavamo prijave istraživača iz EURAMET (Evropskog udruženja državnih mjeriteljskih instituta) zemalja koje još uvijek ne učestvuju u EMRP: Albanije, Hrvatske, Islanda, Bosne i Hercegovine, Bugarska, Kipar, Makedonije, Grčka, Irska, Latvija, Litvanija, Luksemburg, Malta i Srbija.

Krajnji rok prijave je 06.05.2011. god.

Detaljnije informacije o ovom pozivu potražite na:

http://www.emrponline.eu/call2010/stage3.html

 

 

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu