UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelni projekti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu
Tel: 035 300 528
Tuzla, 08.04.2011. godine

 

 

Stipendije Vlade Italije za akademsku godinu 2011./2012.


Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine stipendije, koje finansira Vlada Italije, za školovanje u Italiji tokom akademske 2011./2012. godine.

Stipendije su doprinos onima koji namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, instituti za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije. Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija, neophodno je poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti Vlade Italije, zainteresirani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jednog do tri mjeseca, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika. Za kratke stipendije za usavršavanje mogu aplicirati i profesori italijanskog jezika.

Da bi podnio zahtjev za stipendiju, kandidat mora aktivirati account za pristup web stranici http://borseonline.esteri.it/borseonline/it/index.asp, a sa iste popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju. Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je digitalno učitavanje važećeg identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i to onu stranu sa ličnim podacima, fotografijom i njegovim trajanjem.

Krajnji rok za elektronsko dostavljanje formulara je 2.5.2011.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko web stranice http://www.esteri.it/MAE/EN/Ministero/Servizi/Stranieri/Opportunita/BorseStudio_stranieri.htm ili u Uredu za kulturu Ambasade Italije u Sarajevu putem telefona 033/218 021/2 i 203 960/1, lokal 127, ili putem e-mail adrese culturale.ambsarajevo@esteri.it.

 

 

Ured za međunarodnu saradnju