home > OTVOREN MULTIMEDIJALNI CENTAR U STUDENSTKOM CENTRU


U Studentskom centru Univerziteta u Tuzli održana je svečanost otvaranja Multimedijalnog centra koji je namijenjen svim studentima Univerziteta u Tuzli. Centar je otvorila federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić rekavši da će Multimedijalnim centrom olakšati rad i učenje studenata. Ona je istaknula da će Federalno ministarstvo nastaviti pružati podršku projektima poboljšanja studentskog standarda.

Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Džemo Tufekčić, kantonalna ministrica doc. dr. sc. Mirzeta Hadžić Suljkić, direktor Studentskog centra Univerziteta u Tuzli Ismet Pirić, kao i predsjednik Unije studenata Edin Eminović, zahvalili su se na donaciji federalnom ministartsvu obrazovanja i nauke, te kratko obratili prisutnima.

Multimedijalni centar se sastoji od 7 kompjutera s perifernom opremom. Opremljen je zajedničkom inicijativom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Studentskog centra Univerziteta u Tuzli. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je za ovaj projekt (kupovina kompletne opreme) izdvojilo 15.000 KM.

Inače, Federalno ministarstvo je u 2007. godini za Studentski centar u Tuzli izdvojilo ukupno 70.000 KM u svrhu poboljšanja studentskog standarda studenata Univerziteta u Tuzli, tako da se osim navedenog realiziraju još dva projekta – sanacija sanitarnih čvorova i popravka krova na Paviljonu II.

 

ministricesuljali multimedijalnh
Created using LightBox Web Gallery Generator