home > GEOREKS 2007


Na inicijativu studenata Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, krajem marta (27. – 30.03.2008.) organizovan je i uspješno održan Međunarodni edukativni skup studenata geotehnoloških fakulteta «DOBAR INŽENJER. DOBAR MENADŽER?». Domaćin Kongresa bio je Rudarrsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli, a Skup je okupio studente rudarstva, geologije, građevine, geoekologije, naftnih i srodnih studija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Italije, Njemačke i BiH.
Od same ideje, planiranja, pa do realizacije ovog projekta, glavnu ulogu imali su studenti RGGF-a, okupljeni oko sekcije Georeks, formirane odlukom Naučno-nastavnog vijeća RGGF-a još 12.01.2007. godine.
Radni dio Skupa održavao se u Plavoj sali BKC Tuzla, gdje su se gostima i studentima Univerziteta u Tuzli obratili i prigodna predavanja održali istaknuti inženjeri i menadžeri uspješnih firmi iz BiH i okruženja. Cilj skupa bila je edukacija studenata tehničkih fakulteta, koji studij završavaju osposobljeni za izazove koje pred njih stavlja buduća praksa, ali samo mali dio inženjera tehničkih struka ostvare zapažene rezultate kao menadžeri. Govornici su pokušali odgovoriti na pitanje «zašto dobar inženjer ne znači i dobar menadžer?», odnosno prenijeti barem dio svog bogatog iskustva na okupljene studente. Najzapaženija predavanja imali su gosp. Haris Neimarlija, generalni direktor RMU «Kakanj» i gosp. Faruk Širbegović, predsjednik Širbegović Grupe.
Učesnici Skupa dolaze sa slijedećih fakulteta:

1. ARHITEKTONSKO-GRADJEVINSKI FAKULTET BANJA LUKA
2. GRAĐEVINSKI FAKULTET, SVEUČILIŠTE U RIJECI
3. GRAĐEVINSKO-ARHITEKTONSKI FAKULTET SPLIT
4. GRAĐEVINSKO-ARHITEKTONSKI FAKULTET NIŠ
5. FAKULTET ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO LJUBLJANA
6. GRAĐEVINSKI FAKULTET PODGORICA
7. RUDARSKO-GEOLOŠKI FAKULTET BEOGRAD
8. TEHNIČKI FAKULTET BIHAĆ
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET SKOPJE
10. PREDSTAVNICI STUDENTSKE UNIJE SRBIJE
11. FAKULTET GEOTEHNOLOGIJE VARAŽDIN
12. RUDARSKO-GEOLOŠKO-NAFTNI FAKULTET ZAGREB
13. UNIVERZITET U SARAJEVU, FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
14. UNIVERZITET BOLONJA / RAVENA
15. RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET TUZLA

Nakon prošlogodišnjeg I regionalnog kongresa studenata geotehnoloških fakulteta GEOREKS2007, ovo je već drugi uspješno okončan međunarodni skup u organizaciji studenata Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta. Zahvaljujući ovim projektima, studenti RGGF-a imali su priliku u zadnje 2 godine učestvovati na nizu međunarodnih skupova u regiji, i danas predstavljaju jedan od najaktivnijih studentskih centara od Slovenije do Makedonije.


 

otvaranje Rektor neimarlija sirbegovic otvaranje gosti
posjeta Gradaccu posjeta kuli Srebrenik posjeta kuli Srebrenik_2 posjeta Sirbegovic Grupi
druzenje u Zlaci
Created using LightBox Web Gallery Generator