UNIVERZITET U TUZLI

Broj: 04/3-111-3.I/07.

Tuzla, 11.01.2007. godine

 

 

 

Na osnovu člana 4., 27.- 43. Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli (u daljem tekstu: Fond), Upravni odbor fonda nakon razmatranja prispjelih prijava podnesenih na Konkurs za dodjelu školarina za postdiplomski studij i sticanje naučnog stepena magistra nauka za 2006. godinu, na sjednici održanoj 11.01.  2007. godine donio je

 

O D L U K U

o dodjeli školarina za pokriće troškova postdiplomskog studija

i sticanje naučnog stepena magistra u 2006. godini

 

 

I

Dodjeljuju se školarine za pokriće troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnog stepena  magistra u 2006. godini, iz sredstava Fonda Univerziteta u Tuzli zaposlenicima Univerziteta, kako slijedi:

 

EKONOMSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      BERIZU ČIVIĆ,  dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  2.100,00 KM.

2.      EKREMI HASIČIĆ,  dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu  Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od  2.000,00 KM.

3.      JASMINI OKIČIĆ dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu  Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od  1.000,00 KM.

4.      SABINI ĐONLAGIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.000,00 KM.

 

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE U TUZLI:

1.      MAJDI TEŠANOVIĆ,  dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Fakultetu  elektrotehnike  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.100,00 KM.

2.      MENSURU KASUMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Fakultetu  elektrotehnike  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.100,00 KM.

3.      AMILI DUBRAVIĆ,  dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Fakultetu  elektrotehnike  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.150,00 KM.

 

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT U TUZLI:

1.      HARISU POJSKIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport  Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.000,00 KM.

2.      ALENU KAPIDŽIĆ, dodjeljuju se sredstva za  ocjenu i odbranu magistarskog rada na Fakultetu  za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.500,00 KM.

3.      EDINU MUJANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Fakultetu   za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.500,00 KM.

4.      DŽEVADU DŽIBRIĆ dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

 

FARMACEUTSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      NAHIDI AKELJIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od 1.250,00 KM.

 

FILOZOFSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      NADIRI JAHIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od 1.200,00 KM.

2.      MERSIHI ŠLJIVIĆ, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  150,00 KM;

3.      SELMI KEŠETOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.600,00 KM;

4.      MIRZI MAHMUTOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od  2.300,00 KM;

5.      ALMI HUSAMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, u iznosu od 1.140,00 KM.

6.      DŽANANU BERBEROVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u iznosu od  1.000,00 KM.

7.      LEJLI BAJRAKTAREVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 750,00 KM.

8.      ELVISU VARDO, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.650,00 KM.

9.      SELMI POROBIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 2.150,00 KM.

10.  SANELI DADANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od 1.000,00 KM.

11.  JASMINI DŽONLAGIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.000,00 KM.

12.  ALIJI SELIMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli , u iznosu od 1.000,00 KM.

 

MAŠINSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      ALMIRU OSMANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 2.500,00 KM.

2.      EDINU CERJAKOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 2.500,00 KM.

3.      IZUDINU DELIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 2.500,00 KM.

4.      ELVEDINU TRAKIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 2.500,00 KM.

5.      SAMIRU BUTKOVIĆ, dodjeljuju se sredstva  za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od  2.500,00 KM.

 

PRAVNI FAKULTET U TUZLI:

1.      DŽENETI OMERDIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

2.      BORISU KREŠIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

3.      JASMINI ALTUMBABIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

4.      ZLATANU BEGIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

5.      HAMIDU MUTAPČIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.500,00 KM.

6.      MIRELI ČOKIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od 2.000,00 KM.

 

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET U TUZLI:

1.      AMRI BRATOVČIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.550,00 KM.

2.      BENJAMINU ĆATOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 400,00 KM.

3.      MELITI JOLDIĆ dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 750,00 KM.

4.      ALDINI KESIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 400,00 KM.

5.      MERSIHI SULJKANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 750,00 KM.

6.      AMELI DEDIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 400,00 KM.

7.      JASMINU SULJAGIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.000,00 KM.

8.      SEMIRU AHMETBEGOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 1.000,00 KM.

9.      MAJDI SRABOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 200,00 KM.

10.  SABAHUDINU SMAJIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine na  postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od 50,00 KM.

 

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      ZIJADU POŽEGIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.000,00 KM;

2.      BESIMU DEMIROVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.000,00 KM;

3.      MIRSADU TOPALOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  1.000,00 KM;

4.      SANELU  NUHANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  2.100,00 KM;

5.      KENANU MANDŽIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u iznosu od  2.500,00 KM;

6.      DAMIRU HAMUSTAFIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu magistarskog rada na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u iznosu od  1.000,00 KM;

 

 

ODBIJAJU SE KAO NEDOPUŠTENI ILI NEOSNOVANI ZAHTJEVI KANDIDATA:

I

  1. Odbijaju se kao neosnovani zahtjevi: Sanele Imamović,  Edine Kuduzović, Lejle Beganović, Dženane Radžo, Amre Kožarić, jer za vrijeme trajanja Konkursa nisu bile upisane na postdiplomski studij.
  2. Odbijaju se kao neosnovani zahtjevi: Samire Dedić, Izudina Softić, Maria Pejdanović, Nihade Delibegović, Mirze Džanić, Sanela Hadžiahmetović-Jurida, Jelene Ilić, Ivice Tokić, Sanje Berberović, Tanje Memišević, Azre Bešić, Sanele Mešić, Jasmine Hanić-Pelidija, Zarfe Hrnjić, Mirsada Turanović, Alme Tanović, Alme Jahić, Demira Alihodžić, Selme Tobuduć, Sergija Marković, Suada Kunosić, Sanide Osmanović, Elvire Lonić, Samira Huseinović, Fadile Kudumović, Amele Jusić, Alme Kadušić, Nermina Hodžić, Denisa Čeke.

 

II

Školarine odobrene za namjene utvrđene ovom Odlukom evidentirati će se na karticama zaposlenika nakon zaključivanja Ugovora o dodjeli školarina između zaposlenika i Univerziteta u Tuzli.

 

III

Zadužuje se Ekonomsko-finansijska služba Univerziteta da na karticama zaposlenika sredstva, odobrena ovom Odlukom, za pojedine zaposlenike evidentira na način utvrđen Odlukom o troškovima postdiplomskog studija za sticanje naučnog, odnosno umjetničkog  stepena magistra u JU Univerzitet u Tuzli  (Prečišćeni tekst) broj: 04-751-3.1/03. od 07.02.2003. godine.

 

PRAVNA POUKA: Na Odluku Upravnog odbora Fonda, nezadovoljni kandidati mogu uložiti prigovor Upravnom odboru Univerziteta u roku od 15 dana od dana isticanja iste na web stranici Univerziteta i  na oglasnoj ploči fakulteta.

 

 

 

                                                                                                                                    PREDSJEDNIK

DOSTAVITI:                                                                                                   UPRAVNOG ODBORA FONDA:

1x Fakulteti/Akademija

1x Ekonomsko-finansijska služba                                             

1x Evidencija UO Fonda                                                                                  dr.sc.  Džemo Tufekčić, red.prof.

1x a/a