JU UNIVERZITET U TUZLI

Broj: 04/3-7139-1.II/05.

Tuzla, 22.11.2005. godine

 

Na osnovu člana 4., 27.-43. Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli (u daljem tekstu: Fond), Upravni odbor fonda nakon razmatranja prispjelih prijava podnesenih na Konkurs za dodjelu školarina za postdiplomski studij i sticanje naučnog stepena magistra nauka za 2005. godinu, na sjednici održanoj  22.11.2005. godine donio je

 

O D L U K U

o dodjeli školarina za pokriće troškova postdiplomskog studija

i sticanje naučnog stepena magistra u 2005. godini

 

I

Dodjeljuju se školarine za pokriće troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnog stepena  magistra u 2005. godini, iz sredstava Fonda Univerziteta u Tuzli zaposlenicima Univerziteta, kako slijedi:

 

 

EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      MILENI NIKOLIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na  Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.500,00 KM.

2.      ALMI HUREMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na  Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.500,00 KM.

3.      ŠEVALI TULUMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na  Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.500,00 KM.

4.      ALMI MEŠKOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 940,00 KM.

5.      VESNI BRATOVČIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 2.500,00 KM.

 

 

EKONOMSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      SAMIRI DEDIĆ,  dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Ekonomskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

2.      ERMINI SMAJLOVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

3.       BERIZU ČIVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Ekonomskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

4.      MIRELI  ČOKIĆ, dodjeljuju se sredstva za I  semestar  postdiplomskog studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u iznosu od 1.500,00 KM.

5.      JASMINI OKIČIĆ dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Ekonomskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

 

 

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE U TUZLI:

 

1.      AMIRI ŠERIFOVIĆ,  dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

2.      DAMIRU DEMIROVIĆ, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

3.      MENSURU KASUMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

4.      MAJDI TEŠANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

5.      MARIU PEJDANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

6.      IZUDINU SOFTIĆU, dodjeljuju se sredstva za imenovanje mentora na Fakultetu  elektrotehnike JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

 

 

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT U TUZLI:

 

1.      DŽEVADU DŽIBRIĆ,  dodjeljuju se sredstva na ime školarine za  I semestar  postdiplomskog studija na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

2.      HARIZU POJSKIĆ,  dodjeljuju se sredstva na ime školarine za  I semestar  postdiplomskog studija na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

3.      EDINU MUJANOVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za imenovanje mentora i ocjenu magistarskog rada na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

4.      ALENU KAPIDŽIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za imenovanje mentora i ocjenu magistarskog rada na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

5.      MELIKI MURATOVIĆ, dodjeljuju se sredstva na ime školarine za IV semestar   postdiplomskog studija na Fakultetu sporta i  tjelesnog odgoja Univerziteta u  Sarajevu u iznosu od 1.500,00 KM.

 

 

FILOZOFSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      ADINI MEDŽIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime duga za školarinu za  III i IV semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u iznosu od 533,00 KM.

2.      ALMI ČIŠIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za  ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

3.      ALMI TANOVIĆ, dodjeljuje  se dio sredstava na ime školarine za  II godinu postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u iznosu od 1.310,00 KM.

4.      DEMIRU ALIHODŽIĆ, dodjeljuje  se dio sredstava na ime školarine za  II godinu   postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u iznosu od 1.310,00 KM.

5.      ALMI HUSAMOVIĆ, dodjeljuje  se dio sredstava na ime školarine za  I  godinu postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u iznosu od 1.310,00 KM.

6.      ELVISU VARDO, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  I semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

7.      MARIJANI NIKOLIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za  ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

8.      MERSIHI ŠLJIVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

9.      ZARFI HRNJIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za  ocjenu i odbranu magistarskog rada na Filozofskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

10.  IGORU BANOVIĆ, dodjeljuje  se dio sredstva na ime školarine za  II godinu  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u iznosu od 1.310,00 KM.

11.  ALIJI SELIMOVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

12.  SELMI POROBIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  I semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

13.  ERNI HRUSTIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

14.  LEJLI BAJRAKTAREVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

15.  LJUBICI TOMIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

16.  SANELI DADANOVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Filozofskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

 

 

MAŠINSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      SAMIRU BUTKOVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Mašinskom fakultetu  u Sarajevu u iznosu od 2.000,00 KM.

 

 

MEDICINSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      ADALETI MULAOMEROVIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na Medicinskom fakultetu  JU Univrzitet u Tuzli u u iznosu od 2.500,00 KM.

2.      SERGIJU MARKOVIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva na ime školarine za II i III semestar postdiplomskog studija na Medicinskom fakultetu  JU Univrzitet u Tuzli u u iznosu od 2.500,00 KM.

3.      SANJI BREKALO-LAZAREVIĆ, zaposlenik sa 20 % udruženog radnog vremena, dodjeljuju se ukupna sredstva na ime izmirenja troškova prijave, ocjene i odbrane magistarskog rada, na Medicinskom fakultetu JU Univrzitet u Tuzli u u iznosu od 1.500,00 KM.

 

 

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      SUADU KUNOSIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

2.      AMELI DEDIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

3.      SABAHUDINU SMAJIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

4.      SAMIRI HUSEINOVIĆ,dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

5.      SANIDI OSMANOVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

6.      AMELI JUSIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II i  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 2.000,00 KM.

7.      ALMI KADUŠIĆ, dodjeljuju  se dio sredstava za imenovanje mentora i ocjenu magistarskog rada  na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

8.      FADILI KUDUMOVIĆ,dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

9.      ELVIRI LONIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.000,00 KM.

10.  MELITI JOLDIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  I i III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.650,00 KM.

11.  MERSIHI SULJKANOVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II i III semestar  postdiplomskog studija na Prirodno-matematičkom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.650,00 KM.

12.  SAMRI PIRIĆ, dodjeljuju  se preostala sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada  na postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu  u Sarajevu u iznosu od 1.000,00 KM.

13.  EDINI HAJDAREVIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva za ocjenu i odbranu magistarskog rada na postdiplomskom studiju na Prirodno-matematičkom fakultetu  u Sarajevu u iznosu od 1.200,00 KM.

 

 

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      KENANU MANDŽIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva na ime školarine za II i III semestar postdiplomskog studija na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu  JU Univrzitet u Tuzli u u iznosu od 3.400,00 KM.

2.      ZIJADU POŽEGIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.600,00 KM.

3.      BESIMU DEMIROVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.600,00 KM.

4.      MIRSADU TOPALOVIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.600,00 KM.

5.      DAMIRU HAMUSTAFIĆ, dodjeljuju  se sredstva na ime školarine za  II semestar  postdiplomskog studija na Građevinskom fakultetu  Univerziteta  u Sarajevu u iznosu od 1.600,00 KM.

6.      SANELU NUHANOVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za imenovanje mentora na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu  JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 400,00 KM.

 

 

TEHNOLOŠKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      SINIŠI BLAGOJEVIĆ, dodjeljuje se  dio sredstava na ime školarine za  III semestar postdiplomskog studija na Tehnološkom fakultetu  JU Univrzitet u Tuzli u u iznosu od 830,00 KM.

 

II

ODBIJAJU SE KAO NEDOPUŠTENI ILI NEOSNOVANI ZAHTJEVI KANDIDATA:

 

Kokorović Meldine, Berberović Džanana, Krešić Borisa, Karić Esada, i Suljagić Jasmina, jer nisu zaposlenici JU Univerziteta u Tuzli.

 

Dubravić Amire, Mešković Emira, Hadžihalilović Emine, Efendić Tamare, Rekić Amre, Ćatović Benjamina, Srabović Majde, Kesić Aldine, Garić Mirele, Halilović Sanela, jer imaju sredstva za fazu za koju su dostavili dokaze.

 

Hasukić Begzada,  već dobila 20 % sredstava  u skladu sa udruženim dijelom radnog vremena.

 

Hadžimehmedović Amir, Begić Zlatan i Hodžić Nermin, nisu zaposlenici u nastavi.

 

Cerjaković Edin, Osmanović Almir, Omerdić Dženeta, Altumbabić Jasmina, još nisu upisali postdiplomski studij.

 

III

Školarine odobrene za namjene utvrđene ovom Odlukom evidentirati će se na karticama zaposlenika nakon zaključivanja Ugovora o dodjeli školarina između zaposlenika i Univerziteta u Tuzli.

 

IV

Zadužuje se Ekonomsko-finansijska služba Univerziteta da na karticama zaposlenika sredstva, odobrena ovom Odlukom, za pojedine zaposlenike evidentira na način utvrđen Odlukom o troškovima postdiplomskog studija za sticanje naučnog, odnosno umjetničkog  stepena magistra u JU Univerzitet u Tuzli  (Prečišćeni tekst) broj: 04-751-3.1/03. od 07.02.2003. godine.

 

PRAVNA POUKA: Na Odluku Upravnog odbora Fonda, nezadovoljni kandidati mogu uložiti prigovor Upravnom odboru Univerziteta u roku od 15 dana od dana isticanja iste na oglasnoj ploči fakulteta.

                                                                                                     

PREDSJEDNIK

DOSTAVITI:                                                                  UPRAVNOG ODBORA FONDA:

1x Fakulteti/Akademija

1x Ekonomsko-finansijska služba                                             

1x Evidencija UO Fonda                                                        Prof.dr. Izudin Kapetanović

1x a/a