JU UNIVERZITET U TUZLI  

Broj: 04/3-7139-1.I/05

Tuzla, 22.11. 2005. godine

 

 

Na osnovu člana 4., 27.-43.  Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli (u daljem tekstu: Fond), Upravni odbor Fonda nakon razmatranja prispjelih prijava podnesenih na Konkurs za dodjelu školarina za sticanje naučnog stepena doktora nauka za 2005. godinu, na sjednici održanoj  22.11.2005. godine donio je

 

 

O D L U K U

o dodjeli školarina za pokriće troškova za sticanje naučnog stepena

doktora nauka u 2005. godini

 

I

 

Dodjeljuju se školarine za sticanje naučnog stepena doktora nauka za 2005.godinu, iz sredstava Fonda Univerziteta u Tuzli zaposlenicima Univerziteta kako slijedi:

 

EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. RANKU KOVAČEVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

2.      Mr.sci. MIRELI DURANOVIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 5.900,00 KM.

3.      Mr.sci. HUSNIJI HASANBEGOVIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 5.900,00 KM.

4.      Mr.sci. MEDINI VANTIĆ-TANJIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za predaju doktorske disertacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

 

 

EKONOMSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. ZIJADU DŽAFIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije na Ekonomskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 4.800,00 KM.

 

 

FILOZOFSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. ADISI IMAMOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za prijavu doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 2.400,00 KM.

2.      Mr.sci. VEDADU SPAHIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 4.800,00 KM.

3.      Mr.sci. ENESU OSMANČEVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za ocjenu i odbranu doktorske disertacije na Fakultetu  političkih nauka  Univerziteta u  Sarajevu u iznosu od 1.000,00 KM.

4.      Mr.sci. NIJAZU KARIĆ, dodjeljuju se preostala sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije  na Fakultetu  političkih nauka  Univerziteta u Sarajevu u iznosu od 6.050,00 KM.

5.      Mr.sci.BEGI OMERČEVIĆ, dodjeljuju se ukupna sredstva za ocjenu i odbranu doktorske disertacije  na Filozofskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 9.600,00 KM.

6.      Mr.sci. ADNANU JAHIĆ, dodjeljuju se sredstva za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 2.400,00 KM.

7.      Mr.sci.ŠEJLI ŠERIFOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 2.400,00 KM.

 

 

MAŠINSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. ALANU TOPČIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Mašinskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

 

 

MEDICINSKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci.SUADI RAMIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

 

 

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET U TUZLI:

1.      Mr.sci. ZEHRI SALKIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu doktorske  

     disertacije  na fakultetu   Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu JU Univerzitet u

      Tuzli u iznosu od 4.800,00 KM.

2.      Mr.sci. DAMIRU ZENUNOVIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Rudarsko- geološko-građevinskom  fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

3.      Mr.sci. ELDARU HUSEJNAGIĆ, dodjeljuju se sredstva za predaju, ocjenu i odbranu doktorske   disertacije  na  Rudarsko-geološko-građevinskom  fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  7.200,00 KM.

4.      Mr.sci. ISMETU GUŠIĆ, dodjeljuje se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja

      o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme doktorske disertacije na Rudarsko-

      geološko-građevinskom  fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od 1.200,00 KM.

5.  Mr.sci. EDINU JAHIĆU, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu doktorske  

      disertacije  na   Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u iznosu od

      6.100,00 KM.    

6.   Mr.sci. SABIDU ZEKANU, dodjeljuju se sredstva za odbranu doktorske   disertacije 

      na  Rudarsko-geološko-građevinskom  fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od

      3.500,00 KM.

7. Mr.sci. MUHIDINU BRČANINOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za predaju, ocjenu i

    odbranu doktorske   disertacije  na  Rudarsko-geološko-građevinskom  fakultetu   JU  

    Univerzitet u Tuzli u iznosu od  7.200,00 KM.

 

 

TEHNOLOŠKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. HUSEJNU KERANU, dodjeljuju se sredstva za predaju, ocjenu i odbranu doktorske   disertacije  na  Tehnološkom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  7.200,00 KM.

2.      Mr.sci. AMRI ODOBAŠIĆ, dodjeljuju se sredstva za ocjenu i odbranu doktorske   disertacije  na  Tehnološkom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od    4.800,00 KM.

3.      Mr.sci. DIJANI MILIČEVIĆ, dodjeljuju se sredstva za predaju, ocjenu i odbranu doktorske   disertacije  na  Tehnološkom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  7.200,00 KM.

 

 

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. IZETU GAZDIĆ, dodjeljuju se sredstva za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme i predaju doktorske disertacije na  Prirodno-matematičkom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  4.800,00 KM.

2.      Mr.sci.ZORICI HODŽIĆ, dodjeljuju se sredstva za predaju i ocjenu doktorske   disertacije  na  Prirodno-matematičkom fakultetu   JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  4.800,00 KM.

3.      Mr.sci. ZEHRI  NURKANOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za odbranu doktorske   disertacije  na  Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu   u iznosu od    200,00 KM.

4.      Mr.sci. SNJEŽANI HODŽIĆ, dodjeljuju se sredstva za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme  na Prirodno-matematičkom fakultetu  Univerziteta u Sarajevu  u iznosu od  500,00 KM.

 

 

FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT U TUZLI:

 

1.      Mr.sci. AMRI NOŽINOVIĆ, dodjeljuju se sredstva za predaju, ocjenu i odbranu doktorske   disertacije  na  Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  7.200,00 KM.

2.      Mr.sci. HALIDU REDŽIĆ, dodjeljuje  se dio sredstava za prihvatanje Izvještaja o ocjeni uvjeta kandidata i podobnosti teme na  Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, JU Univerzitet u Tuzli u iznosu od  1.200,00 KM.

 

 

II

 

ODBIJAJU SE KAO NEDOPUŠTENI ILI NEOSNOVANI ZAHTJEVI:

 

1.      Mr.sci. Alme Toromanović, zaposlenika  sa udruženim dijelom radnog vremena od 20 % iz razloga što je ovo pravo ostvarila u cijelosti po Odluci broj: 04/3-400-5/05 od 04.02.2005.godine.

 

2.      Mr.sci. Adise Delić, Mr.sci.Nerdine Mehinović, Mr.sci. Salke Ćosić, Mr.sci.Azre Verlašević, Mr.sci.Elvira Babajić,  Mr.sci. Adnana Ibrahimović, Mr.sci. Indire Sijerčić,  Mr.sci. Ivana Petric, Mr.sci.Milice Vilušić, Mr.sci.Zorana Iličković, Mr.sci.Franca Andrejaš  Mr.sci. Avdula Adrović i Mr.sci.Zulčić-Nakić dr.Vesne,

 iz razloga  što su sredstva za tekuću fazu u postupku sticanja doktorata nauka ostvarili

 po prethodnim konkursima.

 

3.      Mr.sci.Melike Smajić, Mr.sci. Merima Kasumović, Mr.sci. Emire Kozarević, Mr.sci.

      Fikreta Alić, Mr.sci. Senihe Karić, Mr.sci.Nermine Durmić-Kahrović, Mr.sci.Vedade

      Baraković, Mr.sci.Seada Selimović, Mr.sci.Batić-Mujanović dr. Olivere, Mr.sci.

      Ahmetović dr. Nihade,  Mr.sci. Rijada Šišić,  Mr.sci.Ramiza Vugdalić, Mr.sci.Alije

      Suljić,

iz razloga što se nisu stekli uslovi za pokretanje postupka za izradu doktorske disertacije, zbog  izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

 

 

4. Mr.sci.Benjamina Taletović, Mr.sci. Indire Jašarević,

iz razloga  što nisu obezbijedili  odobrenje Naučno-nastavnog vijeća fakulteta da postupak za sticanje naučnog stepena pokrenu na drugom univerzitetu. 

 

5.      Mr.sci. Gordane Bogdanović,

iz razloga što nije zaposlenik JU Univerzitet u Tuzli.

 

 

III

 

Školarine odobrene za namjene utvrđene ovom Odlukom evidentirati će se na karticama zaposlenika nakon zaključivanja Ugovora o dodjeli školarina između zaposlenika i Univerziteta u Tuzli.

 

 

 

IV

 

Zadužuje se Ekonomsko-finansijska služba Univerziteta da na karticama zaposlenika sredstva, odobrena ovom Odlukom, za pojedine zaposlenike evidentira na način utvrđen Odlukom o troškovima za sticanje naučnog stepena doktora nauka u JU Univerzitet u Tuzli broj: 04-38-2094-5/01 od 23.05.2001. godine.

 

 

PRAVNA POUKA: Na Odluku Upravnog odbora Fonda, nezadovoljni kandidati mogu uložiti prigovor Upravnom odboru Univerziteta u roku od 15 dana od dana isticanja iste na oglasnoj ploči fakulteta.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                      PREDSJEDNIK

DOSTAVITI:                                                                  UPRAVNOG ODBORA FONDA:

1x Fakulteti/Akademija

1x Ekonomsko-finansijska služba                                             

1x Evidencija UO Fonda                                                        Prof.dr. Izudin Kapetanović

1x a/a