UNIVERZITET U TUZLI

odbrane magistarskih radnji


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti >odbrane magistarskih radnji




 

 


JU UNIVERZITET U TUZLI
FILOZOFSKI FAKULTET
Tuzla, 30.01.2008.

O B A V I J E S T

Azra Bešić, profesor njemačkog jezika i književnosti, javno će braniti magistarski rad pod nazivom:

«Frazeologizmi sa nazivima životinja u njemačkom i njihovi ekvivalenti u bosanskom jeziku (Phraseologismen mit Tierbezeichnungen im Deutschen und ihre Ubersetzungsaquivalente in der bosnischen Sprache)»

Javna odbrana magistarskog rada obavit će se 04.02.2008. godine sa početkom u 12 sati u Amfiteatru II Filozofskog fakulteta u Tuzli, pred Komisijom u sastavu:

1. dr. sc. Meliha Hrustić, docent izabrana za užu naučnu oblast «Savremeni njemački jezik» na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli,
2. dr. sc. Margita Šnel-Živanović, redovni profesor izabrana za uža naučna oblast «Germanistika» na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu,
3. dr. sc. Ahmet Kasumović, redovni profesor izabran za užu naučnu oblast «Lingvistika» na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Rezervni član Komisije: dr. sc. Erminka Zilić, vanredni profesor izabrana za nastavni predmet «Savremeni njemački jezik» na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Pristup javnosti je slobodan. Magistarski rad se može pogledati u Sekretarijatu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli radnim danom od 08 do 14 sati.